Ηράκλειο: 25oC

Καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο

26.03.2025, 19:53

Θα παραμιλήσετε με τη νοστιμιά της!

Καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο. Εύκολη συνταγή για καρμπονάρα φούρνου κρεμένια και φανταστική. Θα παραμιλήσετε με τη νοστιμιά της!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. αρακά

Για την κρέμα

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 lt ζωμό κότας
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο
  • Μοσχοκάρυδο

Για τα ζυμαρικά

  • 1 συσκ. λινγκουίνι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο.
  • Κόβουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στη μέση.
  • Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2′ περίπου.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας.
  • Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά.
  • Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Για τα ζυμαρικά

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο και τα στραγγίζουμε.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
  • Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
  • Εδώ και εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.
  • Ψήνουμε την καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο για 25′ και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα