Ηράκλειο: 10oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Κέικ με τσάι και τζίντζερ

25.03.2025, 16:23

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Απλό μεν, αλλά με αρώματα σπέσιαλ και με υφή ντελικάτη, αυτό το κέικ θα το σερβίρετε σε ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι ή σε ένα σπέσιαλ κυριακάτικο μπραντς με φρέσκα φρούτα και σπιτικές μαρμελάδες.

Υλικά

Μερίδες: 10

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. τσάι μαύρο με άρωμα πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών ή Έarl Grey
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 240 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, σε ψιλά καρέ
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • 2 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για το Κέικ με τσάι και τζίντζερ, ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, το αλεύρι, το τσάι και το αλάτι. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα. Έτσι το τσάι θα βγάλει όλα τα αρώματά του και θα ενσωματωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά, ώστε το βούτυρο να απορροφήσει το άρωμα του τζίντζερ. Το σουρώνουμε καλά και πετάμε τα κομματάκια του τζίντζερ.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια όχι πολύ μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα.
  7. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  8. Προσθέτουμε όλο μεμιάς το μείγμα του πολυκόφτη και τους παπαρουνόσπορους (αν βάλουμε) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  9. Τέλος, ρίχνουμε το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
  10. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 ώρες
Style

Λαχανοσαλάτα με ρόδια και καρύδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Euroleague: Ξέσπασε στη Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός και επέστρεψε στις νίκες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Εξαφανίστηκε 13χρονος στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έρχονται νέες προσλήψεις – Δείτε τις ειδικότητες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Οικονομία

Αλλαγές στη χρήση της υπηρεσίας IRIS έρχονται από τις 15 Ιανουαρίου 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Τραμπ: Δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βενεζουέλα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συνελήφθη 41χρονος στον Νέο Κόσμο για ναρκωτικά και ληστείες στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σεισμός ανοιχτά της Κάσου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: Τον κατήγγειλε για ασέλγεια αλλά γιόρτασε τα γενέθλιά του με φωτογραφία του Μαζώ στην τούρτα του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →