Ηράκλειο: 23oC

Κέικ με τσάι και τζίντζερ

25.03.2025, 16:23

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Απλό μεν, αλλά με αρώματα σπέσιαλ και με υφή ντελικάτη, αυτό το κέικ θα το σερβίρετε σε ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι ή σε ένα σπέσιαλ κυριακάτικο μπραντς με φρέσκα φρούτα και σπιτικές μαρμελάδες.

Υλικά

Μερίδες: 10

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. τσάι μαύρο με άρωμα πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών ή Έarl Grey
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 240 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, σε ψιλά καρέ
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • 2 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για το Κέικ με τσάι και τζίντζερ, ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, το αλεύρι, το τσάι και το αλάτι. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα. Έτσι το τσάι θα βγάλει όλα τα αρώματά του και θα ενσωματωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά, ώστε το βούτυρο να απορροφήσει το άρωμα του τζίντζερ. Το σουρώνουμε καλά και πετάμε τα κομματάκια του τζίντζερ.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια όχι πολύ μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα.
  7. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  8. Προσθέτουμε όλο μεμιάς το μείγμα του πολυκόφτη και τους παπαρουνόσπορους (αν βάλουμε) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  9. Τέλος, ρίχνουμε το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
  10. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 ώρα
Υγεία

Είναι η διατροφή χωρίς γλουτένη πραγματικά πιο υγιεινή;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Σπανούλης: «Παίξαμε εξαιρετικά, έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Ελλαδάρα για μετάλλιο! Σάρωσε 76-87 την Λιθουανία και πέρασε στους «4» του Eurobasket! (βίντεο-φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Τα ζώδια που θα θριαμβεύσουν τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κρήτη

Λασίθι: Αναβάλλονται τα μαθήματα σε σχολική μονάδα του Δήμου Σητείας – Δείτε το λόγο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Το μυστικό για έναν καλό ύπνο μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα σας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κόσμος

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο Tesla – Το αυτοκίνητο ανήκει σε γνωστό τραγουδιστή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Πυροσβεστική: Σε 31 ανέρχονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Κρήτη: Πού θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος αύριο Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Style

Φιλετίνια από μοσχάρι με μανιτάρια και ξινόκρεμα

Διαβάστε περισσότερα