Ηράκλειο: 14oC

Κέικ με τσάι και τζίντζερ

25.03.2025, 16:23

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Απλό μεν, αλλά με αρώματα σπέσιαλ και με υφή ντελικάτη, αυτό το κέικ θα το σερβίρετε σε ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι ή σε ένα σπέσιαλ κυριακάτικο μπραντς με φρέσκα φρούτα και σπιτικές μαρμελάδες.

Υλικά

Μερίδες: 10

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. τσάι μαύρο με άρωμα πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών ή Έarl Grey
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 240 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, σε ψιλά καρέ
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • 2 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για το Κέικ με τσάι και τζίντζερ, ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, το αλεύρι, το τσάι και το αλάτι. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα. Έτσι το τσάι θα βγάλει όλα τα αρώματά του και θα ενσωματωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά, ώστε το βούτυρο να απορροφήσει το άρωμα του τζίντζερ. Το σουρώνουμε καλά και πετάμε τα κομματάκια του τζίντζερ.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια όχι πολύ μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα.
  7. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  8. Προσθέτουμε όλο μεμιάς το μείγμα του πολυκόφτη και τους παπαρουνόσπορους (αν βάλουμε) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  9. Τέλος, ρίχνουμε το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
  10. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 ώρα
Υγεία

Oι 5 βιταμίνες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Συνταγή για banana bread χωρίς μίξερ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Αθλητικά

Euroleague: Εντός έδρας ήττα 92-87 για τον Ολυμπιακό από την Μονακο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από καβγά με συμμαθητές του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Γλυφάδα: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 70χρονη που δέχτηκε επίθεση με πέτρα από 38χρονο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2670: Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κρήτη

Βαρύ πένθος στην Κρητική μουσική: Έφυγε από τη ζωή ο λαουτιέρης Ραφαήλ Φυντικάκης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Σχολεία: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι μαθητές στις 6/11 για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Τζόκερ 29/10/25: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κρήτη

Χανιά: Υπέβαλλε την παραίτησή του από πρόεδρος του ΝΟΧ ο Γιάννης Χίνος

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →