Ηράκλειο: 33oC

Κέικ σοκολάτας με μήλο

12.04.2025, 23:30

Δείτε τη συνταγή 

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα μας συνοδεύσει στα πρωτοβρόχια.

Υλικά
Μερίδες: 12

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά μέτρια
  • 120 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, όλα σε σκόνη
  • 3 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε κύβους
  • 125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • λίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Διαδικασία

  • Για το κέικ σοκολάτας με μήλο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 – 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 – 70 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Δοκιμάζουμε αν έγινε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ – αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρό, χωρίς υγρά υπολείμματα από άψητη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment