Ηράκλειο: 27oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κινέζικη αποθήκη μαϊμού-προϊόντων στην Θεσσαλονίκη

23.10.2023, 13:09

Υπήρχαν χιλιάδες ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά που έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών

Εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) στην οδό Βενιζέλου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Κινέζοι ηλικίας 21 και 38 χρόνων, όπου και κατηγορούνται για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται άλλο ένα άτομο, επίσης υπήκοος Κίνας, 59 χρόνων, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20.237 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης και αξεσουάρ, που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών, 3.930 στάμπες επώνυμων εταιρειών, 129 τεμάχια καλλυντικών προϊόντων που πωλούνταν χωρίς παραστατικά και 18.210 ευρώ.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-20.237 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών ειδών, που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών,

-3.930 στάμπες επώνυμων εταιριών,

-129 τεμάχια καλλυντικών προϊόντων που πωλούνταν χωρίς παραστατικά και

-18.210 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιριών, υπερβαίνει τα 5.400.000 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.