Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΚΚΕ: Σχόλιο για την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

29.05.2024, 22:06

Καλούμε τον λαό της Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου να οργανώσει τώρα την πάλη του και να διεκδικήσει όλη η έκταση να αξιοποιηθεί

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την ανάθεση από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για την «αξιοποίηση» της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» επιβεβαιώνει τον κίνδυνο που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, αυτόν της παράδοσης του χώρου του αεροδρομίου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι μια εξέλιξη που αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των κομμάτων, και των εκπροσώπων τους σε δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης, που υπηρετούν την ΕΕ και το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, ελεύθεροι χώροι, βουνά, αιγιαλοί, κλπ.), καθώς η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να εντάξει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ και να το παραδώσει σε μεγάλους ομίλους προβλέπονταν από το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που και με τα δύο χέρια το ψήφισαν, από κοινού, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και το γεγονός ότι ο χώρος του αεροδρομίου είναι δεσμευμένος από τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση κατασκευής του ιδιωτικού αεροδρομίου στο Καστέλι.

Η αγωνία της δημοτικής αρχής Ηρακλείου ο δήμος να έχει ρόλο συνδικαιούχου στο έργο δεν έχει καμία σχέση με την διεκδίκηση να καλυφθούν οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες του λαού της περιοχής, με τον να μην καταλήξει το αεροδρόμιο στα χέρια ιδιωτών επενδυτών και να το χαρεί ο Ηρακλειώτης. Η πραγματική πρόθεση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου είναι να μην μείνει ο Δήμος εκτός από το φαγοπότι της αξιοποίησης της έκτασης, παίζοντας τον ρόλο του τροχονόμου ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι την έκταση των 3500 στρεμμάτων.

Καλούμε τον λαό της Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου να οργανώσει τώρα την πάλη του και να διεκδικήσει όλη η έκταση να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με ευθύνη του κράτους, με υποδομές δημόσιες και δωρεάν, αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης, πολιτισμού, πρασίνου και ελεύθερου χώρου, σχολικής στέγης της περιοχής της Ν. Αλικαρνασσού.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις! Παράλληλα καλούμε τον λαό της περιοχής, να δώσει ένα πρώτο δυνατό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της ΕΕ που παραδίδουν την λαϊκή περιουσία στο ιδιωτικό κεφάλαιο στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Διαβάστε επίσης:

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου 

Ηράκλειο: Μεθυσμένος τουρίστας αναστάτωσε όλη την πτήση 

«Νίκος Καζαντζάκης»: Τα πέντε πρώτα βήματα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου