Ηράκλειο: 28oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Κλειστά λόγω καύσωνα θα παραμείνουν τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία Δήμου Αποκορώνου

11.06.2024, 16:24

Την Τετάρτη 12.06.24 και την Πέμπτη 13.06.24

Ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Η απόφαση πάρθηκε για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Διευκρινίζουμε ότι για τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει τις γιορτές λήξης του σχολικού έτους τις ανωτέρω ημερομηνίες , συνιστούμε αυτές να πραγματοποιηθούν κατά τις απογευματινές ώρες , κατά προτίμηση μετά τις 19:00, ώστε να αποφευχθεί η έκθεση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αναφορικά με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αποκορώνου, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς ο Δήμος έχει προβλέψει για κλιματισμό και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ούτως ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Συνιστούμε τη χρήση αιθουσών που διαθέτουν κλιματισμό ή που δεν βρίσκονται άμεσα εκτεθειμένες στον ήλιο.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Χανίων: Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία λόγω καύσωνα – Μέτρα και σε Γυμνάσια-Λύκεια 

Καύσωνας: Λιποθύμησε τουρίστρια από τη ζέστη στην Ακρόπολη 

Ηράκλειο: Ο καύσωνας τους έστειλε στις παραλίες