Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κλειστά σχολεία ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών – Τι ισχύει

03.10.2023, 9:38

Αλλαγές στην λειτουργία των σχολικών μονάδων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών – Οι υποχρεώσεις των διευθυντών σε ολόκληρη τη χώρα.

Έγγραφο με θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων» έστειλε προς όλα τα σχολεία της χώρας  το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις αλλαγές όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Ακόμη, το σχετικό έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι διευθυντές κάθε σχολικής μονάδας που πρόκειται να μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο για την προετοιμασία των σχολικών αιθουσών.

Στο έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες επισημαίνονται και τα εξής κάτωθι:

Λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας. Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.