Ηράκλειο: 25oC

Κολοκύθα με μανιτάρια

18.02.2025, 0:01

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι

Κολοκύθα «μπλουμ» μεν, τακτοποιημένη και περιποιημένη δε. Μπαίνει σε στρώσεις, σιγομαγειρεύεται και μελώνει. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 800 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
  • 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε την κολοκύθα με μανιτάρια σε μια κατσαρόλα απλώνουμε τη μισή κολοκύθα και από πάνω τα μισά μανιτάρια.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  • Απλώνουμε το μισό από το μείγμα στα μανιτάρια.
  • Συνεχίζουμε με στρώσεις από την υπόλοιπη κολοκύθα και τα μανιτάρια.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και 150 ml ζεστό νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα