Η ομολέτα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως
Από το πρωινό μέχρι το βραδινό, η ομελέτα πρωταγωνιστεί σε δεκάδες συνταγές.
Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προετοιμασίες είναι τα αυγά σκραμπλ (ομελέτα scrambled) – ένα φαινομενικά απλό πιάτο, που ωστόσο απαιτεί τεχνική και προσοχή, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
Παρόλο που συχνά συγκρίνεται με την ομελέτα, το σωστό μαγείρεμα των αυγών σκραμπλ απαιτεί ακρίβεια στη θερμοκρασία, στα υλικά και στον χρόνο μαγειρέματος.
Όταν εκτελεστεί σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει το επίπεδο πολυτελών ξενοδοχείων. Δες παρακάτω μερικά «μυστικά» και συνταγές από διάσημους σεφ.
Μυστικά για αυγά σκραμπλ επιπέδου… ξενοδοχείου
Μια από τις πιο διαδεδομένες εκδοχές τους, βασίζεται σε απλά υλικά και προσεγμένο μαγείρεμα. Για κάθε δύο αυγά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκιας κρέμας γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε φρεσκοτριμμένα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να διατηρηθεί η κρεμώδης υφή.
Το αποτέλεσμα είναι μαλακά, πλούσια σε γεύση αυγά – ιδανικά για ένα πλούσιο πρωινό πέντε αστέρων.

Οι παραλλαγές ομελέτας: Ramsay, Oliver και οι εθνικές επιρροές
Gordon Ramsay
Ο διάσημος Βρετανός σεφ Gordon Ramsay ακολουθεί μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη τεχνική: χτυπά τα αυγά απευθείας στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και εναλλάσσει τοποθέτηση πάνω στη φωτιά με στιγμές «ξεκούρασης».
Χρησιμοποιεί crème fraîche (ένα είδος πηχτής κρέμας γάλακτος με υψηλά λιπαρά) προς το τέλος, προσφέροντας αυγά ιδιαίτερα κρεμώδη, με σχεδόν βελούδινη υφή και έντονη γεύση.
Jamie Oliver
Από την άλλη, ο Jamie Oliver παρουσιάζει τη βρετανική προσέγγιση: τα αυγά μαγειρεύονται πιο γρήγορα, σε μέτρια φωτιά, και αποσύρονται ενώ είναι ακόμη υγρά.
Γαλλική εκδοχή
Η γαλλική εκδοχή απαιτεί μπεν μαρί και αρκετή υπομονή, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κρέμα.
Αμερικανική εκδοχή
Το αμερικανικό στιλ μαγειρεύεται σε καυτό τηγάνι και με σπάτουλα δημιουργούνται λεπτές στρώσεις αυγού.
Διατροφικά οφέλη των αυγών
Πέρα από την υπέροχη γεύση και τις αμέτρητες παραλλαγές τους, τα αυγά είναι και ιδιαίτερα θρεπτικά.
Αποτελούν εξαιρετική πηγή ποιοτικής πρωτεΐνης, βιταμινών Β12 και D, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο σίδηρος. Περιέχουν επίσης χολίνη, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Όταν μαγειρεύονται με ισορροπία, τα αυγά σκραμπλ είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και τονωτικό ξεκίνημα της ημέρας.

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη