Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Κορμός με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκια

08.11.2024, 19:12

Ένα πεντανόστιμο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Απίθανη νουαζέτα σε έναν πλούσιο κορμό με εκπληκτική εμφάνιση και γεύση. Έχει σοκολάτα γάλακτος, άρωμα πορτοκαλιού, φρουτένια γεύση κράνμπερις και μπόλικα φουντούκια!

Υλικά

Μερίδες: 10

  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζαχαρούχο γάλα
  • 40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 270 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 180°C για 7-8 λεπτά
  • 125 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον κορμό με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκια, πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντάς τα σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό ή εναλλακτικά σε φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W, ανακατεύοντας πότε πότε).
  2. Αποσύρουμε το λιωμένο μείγμα από τη φωτιά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αδειάζουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα 170 γρ. φουντούκια και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε και πάλι.
  5. Κόβουμε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης με μήκος 40 εκ. και τα τεντώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια, κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, για να φτιάξουμε ένα πιο χοντρό και πιο ανθεκτικό φύλλο.
  6. Στο κέντρο και κατά μήκος του διπλού φύλλου αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα που ετοιμάσαμε, κουταλιά κουταλιά.
  7. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη, φτιάχνοντας ένα ρολό, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
  8. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι ο κορμός να σφίξει καλά.
  9. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, ώστε να ζεσταθεί λίγο η επιφάνεια του κορμού.
  10. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ρολάρουμε τον κορμό στα υπόλοιπα φουντούκια (100 γρ.) μέχρι να καλυφθεί καλά, παντού.
  11. Βάζουμε τον κορμό με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκια σε πιατέλα και σερβίρουμε, κόβοντας φέτες.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 8 λεπτά
Κόσμος

Αεροπορικές: Χριστούγεννα με 300 εκατομμύρια επιβάτες στον αέρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Style

Ναταλία Γερμανού για τις καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη: «Είδαμε πρώτα το τρέιλερ μιας μήνυσης»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη υπαρχιπυροσβέστης για διακίνηση κοκαϊνης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Έτοιμος για τον αγώνα «πρόκληση» με την ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Οικονομία

Επίδομα Γάμου: Ποιοι το δικαιούνται- Τι ισχύει με το σύμφωνο συμβίωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Υγεία

Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεδομένη μια επόμενη πανδημία, άγνωστο το ακριβές παθογόνο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Τριπλή επιχείρηση διάσωσης 95 μεταναστών στα ανοιχτά του νησιού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Καιρός

Κρήτη: Έρχεται καιρός τύπου «Π» – Τι καιρό θα έχουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Πολιτική

«Πυρά» Τσουκαλά σε κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένα 100% γαλάζιο σκάνδαλο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Οικονομία

Πότε και σε ποιους η εφορία απενεργοποιεί τον ΑΦΜ – Nέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →