Δείτε τα tips
Φτιάχνουμε το πιο τραγανό κοτόπουλο με κρούστα από κορν φλέικς και το συνοδεύουμε με σπιτικό πουρέ πατάτας που του ταιριάζει πολύ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κοτόπουλο: Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και τους ρίχνουμε αλάτι και πάπρικα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς αφού τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Μετά περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορν φλέικς.
Βήμα 2
Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄ περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Βήμα 3
Πουρές: Βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα φέρνουμε σε βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
Βήμα 4
Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να αχνίσει. Το κρατάμε ζεστό μέχρι να το προσθέσουμε στις πατάτες. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε πολύ καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε απαλά για 1΄-2´ μέχρι οι πατάτες να στεγνώσουν εντελώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις περνάμε από μία πρέσα για πουρέ.
Βήμα 5
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μείγμα με το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.
Βήμα 6
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υλικά
- Μερίδες: 4
Για το κοτόπουλο
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια κορν φλέικς
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγη μουστάρδα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
- 1/2 κρεμμύδι
- 375 ml γάλα φρέσκο
- 45 γρ. βούτυρο
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ¼ ή ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM
πηγή: olivemagazine
Διαβάστε επίσης:
Πληρωμές συντάξεων: Οι εκκρεμότητες σε κύριες και επικουρικές
Συντάξεις: Ξεκινάει νέος υπολογισμός – Ποιους αφορά η προσαύξηση
Συντάξεις Απριλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Παρατείνονται οι υποβολές αιτήσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων