Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Γρήγορο και εύκολο φιλέτο κοτόπουλου με μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι και μουστάρδα, μέσα στην οποία ανακατεύουμε και τα ζυμαρικά ώστε να απορροφήσουν το μέγιστο της νοστιμιάς.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδας
- 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να το φτιάξουμε, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και παντού.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκoόλ.
- Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το κάρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ξαναανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε το κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Καράτζη, Αντώνης Καράτζης μαζί με την οικογένεια του στην πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας»
Γιώργος Μαζωνάκης: Τον κατήγγειλε για ασέλγεια αλλά γιόρτασε τα γενέθλιά του με φωτογραφία του Μαζώ στην τούρτα του
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Γιάννη - Αύριο το τελευταίο αντίο
Χανιά: Ρολά για δυο μέρες λόγω Χριστουγέννων σε αυτά τα γνωστά καταστήματα εστίασης
Ηράκλειο: Έρχονται νέες προσλήψεις - Δείτε τις ειδικότητες
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου