Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Κοτόπουλο τηγανιά με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο

16.01.2025, 23:00

Αναλυτικά η συνταγή

Μια ονειρεμένη τηγανιά, για δύο ή για τέσσερις! Σε μεγάλες πείνες μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρύζι.

15′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 2 ως μεζές
350 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3 εκ.
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί το σκουροπράσινο μέρος τους (αρκεί να είναι γερά και ολόφρεσκα), σε μέτρια κομμάτια των 2 εκ.
τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα, πλυμένα και στεγνωμένα
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη, καθαρισμένη και σπασμένη

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
λίγα φύλλα από φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο, σε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), τα μισά φύλλα δυόσμου, τα δύο είδη μπούκοβου, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια, τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακετάκι και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 30 λεπτά, ώστε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1/2 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του. Πετάμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε στο καυτό, αρωματισμένο λάδι το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά του πακέτου, σε δόσεις, και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει σχεδόν ψηθεί.
Βάζουμε κάθε δόση σε μια πιατέλα, μέχρι να τελειώσει όλο το κοτόπουλο.
Βάζουμε ξανά όλη την ποσότητα του κοτόπουλου ξανά στο σκεύος, σβήνουμε με τον χυμό λάιμ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (κόβουμε ένα κομμάτι: πρέπει να δείχνει λευκό και ζουμερό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα).
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και, αν θέλουμε, τη μουστάρδα και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Κόσμος

Πιλότος κλείστηκε στο πιλοτήριο αεροπλάνου στο Μεξικό και αρνήθηκε να απογειωθεί γιατί ήταν απλήρωτος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Style

GNTM: Η στιγμή που η Ξένια Τσίρκοβα μαθαίνει πως είναι η νικήτρια από την τηλεόραση του σπιτιού της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια οι αγρότες – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» για τα Χριστούγεννα – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 46χρονος που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Style

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Μου έχουν γίνει προτάσεις να ασχοληθώ με την πολιτική»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Στέφανος Παπαδόπουλος: «Ο Μαζωνάκης με έκανε να νιώσω εγκλωβισμένος – Δεν δέχομαι χρήματα για να αποσύρω τη μήνυση»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: «Έφυγε» από τη ζωή η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Κτηνωδία στη Μεσσηνία: Νεκρά πάνω από 10 ζώα από φόλες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ηράκλειο

Τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα στο Ηράκλειο;

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →