Ηράκλειο: 23oC

Κουνέλι στιφάδο με καστανό ρύζι και κάστανα

29.12.2024, 19:17

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Κρασάτο και πληθωρικό, το κουνέλι στιφάδο ζητά ένα δυνατό κόκκινο κρασί στο ποτήρι. Το καστανό ρύζι με τα κάστανα είναι ταιριαστό συνοδευτικό με ρωμαλέα νοστιμιά.

Υλικά

Μερίδες: 5

  • 1 κουνέλι βάρους περίπου 2 κιλών, χωρίς το κεφάλι, πλυμένο και στεγνό, κομμένο σε 5 κομμάτια-μερίδες

Για τη μαρινάδα

  • 1 φιάλη (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης

Για το στιφάδο

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα, ολόκληρα
  • 250 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. κάστανα προβρασμένα, καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 350 γρ. καστανό ρύζι
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Για να φτιάξουμε κουνέλι στιφάδο με καστανό ρύζι και κάστανα ξεκινάμε με το μαρινάρισμα και αποβραδίς βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε μια λεκάνη.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι και τις δάφνες.
  3. Μαρινάρουμε σε σχετικά δροσερό σημείο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο), για 1 βράδυ

Στιφάδο

  1. Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε το κουνέλι και πετάμε τη μαρινάδα.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  4. Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  6. Ξαναβάζουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το σκόρδο.
  8. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πιάνει ελαφρά στον πάτο της κατσαρόλας.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και νερό τόσο ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά και το αφήνουμε να πάρει βράση.
  10. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνέλι και τα κρεμμυδάκια να μελώσουν στη σάλτσα.
  11. Παράλληλα, βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  12. Σερβίρουμε το κουνέλι με τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με το αφράτο καστανό ρύζι.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Λάρισα: Μάχη για τη ζωή του δίνει το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Αθλητικά

ΕΠΣΗ: Συστάσεις στα σωματεία για γιατρούς και απινιδωτές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

«Τρεις Ιστορίες σε γκρίζο χρώμα» – Συγκινητική εκδήλωση από τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Style

Στέλιος Κρητικός στο CretaoneTV: Η σχέση του με το νησί και το πηγαίο… οικογενειακό χιούμορ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε άγριο χτύπημα ενώ τάιζε αδέσποτες γάτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Αθλητικά

Super League: Ποιον χρίζει φαβορί το Football Meets Data για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ηράκλειο

Αεροδρόμιο Ηράκλειο: «Σπάνε» ρεκόρ ο φετινές αφίξεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Κλείνει την Τετάρτη 29/10 ο ΒΟΑΚ λόγω ανατινάξεων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ελλάδα

Η σοκαριστική εξομολόγηση του Διονύση Σαββόπουλου στην τελευταία του παράσταση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Με ανοδικές τάσεις η οικοδομική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →