Ηράκλειο: 33oC

Κριθαράκι με λαχανικά και κόκκινο πιπέρι

19.07.2024, 0:59

Είναι απλό, εύκολο και κυρίως νόστιμο

Μαγειρέψτε το όσο συχνά θέλετε, δεν θα γίνει ποτέ βαρετό, αρκεί να το εμπλουτίζετε την συνταγή με εποχικά λαχανικά!

Βήμα 1

Κόβουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια, το πράσο και το σέλερι σε όμοια κομμάτια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το κριθαράκι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών τμηματικά, σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη δόση πριν ρίξουμε τη δεύτερη. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να χυλώσει. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Πηγή: Olivemagazine

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Συνταγή για σαλάτα με σύκα

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου