Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Κρήτη: Οι 318 Θεοφόροι Πατέρες τιμήθηκαν στον μοναδικό ναό επ’ ονόματί τους στη Μεγαλόνησο

18.06.2024, 14:53

Δείτε φωτογραφίες

Στο μοναδικό στη Μεγαλόνησο Κρήτη Ιερό Ναό επ’ ονόματι των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος αποτελεί Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής των Πατέρων, 16ης Ιουνίου 2024, η ετήσια Πανήγυρις της Μνήμης τους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της κυριάρχου Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βωσάκου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παναγιωτάκης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Λαδουκάκης, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Γοργοράπτης, Εφημέριος Μελιδονίου, και ο Αρχιδιάκονος Κωνσταντίνος Ζουμπεράκης.

318 Θεοφόροι Πατέρες

318 Θεοφόροι Πατέρες

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Επισκόπου μας, κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Λαδουκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της εν Νικαία της Βιθυνίας συνελθούσης Αγίας Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, επί του Αγίου και Θεοστέπτου Βασιλέως και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου του Μεγάλου, κατά την οποία οριοθετήθηκε και διαφυλάχθηκε η Ορθόδοξη Πίστη από τις πρώτες μεγάλες αιρέσεις και κακοδοξίες της εποχής που αφορούσαν στο δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τον Υιό, και διατυπώθηκε το Χριστολογικό Δόγμα της Εκκλησίας μας.

318 Θεοφόροι Πατέρες

318 Θεοφόροι Πατέρες

318 Θεοφόροι Πατέρες

318 Θεοφόροι Πατέρες

318 Θεοφόροι Πατέρες

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βωσάκου, Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Παναγιωτάκη, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στη Μονή και στα Ιερά της Μετόχια, και αναφέρθηκε στους κεκοιμημένους ανακαινιστές του ιστορικού αυτού και μοναδικού Ιερού Ναού των Αγίων Πατέρων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Ιερού αυτού Μετοχίου κατά το έτος 1973. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την οικογένεια των Χνάρηδων για την πλούσια δοχή και την αβραμιαία φιλοξενία προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, τονίζοντας προς όλους την ανάγκη να μένομε εντός του αδιαιρέτου Σώματος του Χριστού, της Αγίας μας Εκκλησίας, και να πορευόμαστε εκεί αγωνιζόμενοι με πίστη, υπακοή και αγάπη.

Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία προς όλους τους προσκυνητές.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που φιγουράρει στους 20 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το 2024 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ200 ελεύθερο ανδρών

Ο Γ. Λεονταράκης στο Cretaone για Πολιτική Προστασία και φυσικές καταστροφές

Τίμησαν τη μνήμη όσων πολέμησαν στη Χανδρού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Φλόριντα: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του (βίντεο)

Αυτό το νησί της Ελλάδας δεν έχει οργανωμένες ξαπλώστρες 

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Τρίτη 18 Ιουνίου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα