Ηράκλειο: 29oC

Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα

24.05.2025, 23:30

Δείτε τη συνταγή 

Ένα φύλλο σφολιάτας, ένα κομμάτι κεφαλογραβιέρα κι ένα αυγό χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε αυτά τα τυρένια κριτσίνια, που ετοιμάζονται στο πι και φι.

Υλικά
Κομμάτια: 20

  • 1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • σουσάμι

Διαδικασία

  • Για τα κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας.
  • Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο (δεν χρησιμοποιούμε όλο το αυγό).
  • Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε.
  • Το ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Κόβουμε λεπτές λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου.
  • Στρίβουμε τις λωρίδες 2-3 φορές και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα