Ηράκλειο: 25oC

Κροκόδειλος επιτέθηκε και σκότωσε 51χρονο άνδρα – Κολυμπούσε με το άψυχο σώμα του στα σαγόνια του

29.03.2025, 15:59

Ούρλιαζαν οι ντόπιοι με την επίθεση του κροκόδειλου

Ένας 51χρονος κολυμβητής βρήκε τραγικό θάνατο όταν επιτέθηκε από κροκόδειλος. Το περιστατικό συνέβη στις 27 Μαρτίου στην Ινδονησία και καταγράφηκε από κάμερες, με τον κροκόδειλο να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού κρατώντας το άψυχο σώμα του άντρα στα σαγόνια του.

Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι ούρλιαζαν βλέποντας τον κροκόδειλο να αναδύεται και να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον ανυποψίαστο, 51χρονο ονόματι Σανταργουινάτα, ο οποίος κωπηλατούσε κοντά στην παραλία Talise. Παρακολουθούσαν τρομοκρατημένοι το θέαμα με τον κροκόδειλο, όταν είχε στα σαγόνια του το σώμα του άνδρα.

Τοπικοί διασώστες ισχυρίζονται πως πληροφορήθηκαν τη θανατηφόρα επίθεση του ερπετού στις 7:15 π.μ., ενώ γύρω στις 8:00 πέταξαν και drone για να παρακολουθεί την πορεία του ερπετού.

51χρονο φωτ. Unsplash

Ο Ντένι Αμπραχάμς, ανώτερος επίτροπος της αστυνομίας της πόλης, είπε: «Σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, το θύμα κολυμπούσε πολύ κοντά στον κροκόδειλο. Φώναξαν για να τον προειδοποιήσουν, αλλά το θύμα ήταν μέσα στο νερό και δεν άκουσε». Συμπλήρωσε πως «οι προσπάθειες διάσωσης έγιναν πολύ γρήγορα. Μάλιστα, ένας από τους διασώστες αναγκάστηκε να πυροβολήσει τον κροκόδειλο προκειμένου να τον αναγκάσει να απελευθερώσει το θύμα».

Τελικά, οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν το σώμα του 51χρονου από τη θάλασσα και αργότερα αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bhyangkara για εξέταση.

Η αστυνομία πρόσθεσε πως οι οικολόγοι ήταν στο σημείο για να αποτρέψουν παρόμοιες επιθέσεις κροκοδείλων, ενώ προειδοποίησε τους επισκέπτες να είναι προσεκτικοί όταν κολυμπούν στην παραλία.

Να σημειωθεί πως το ινδονησιακό αρχιπέλαγος φιλοξενεί, λόγω του κλίματος της περιοχής, 14 είδη κροκοδείλων, τα οποία μετρούν μεγάλο πληθυσμό και εντοπίζονται κυρίως στις εκβολές ποταμών. Από την πλευρά τους, οι οικολόγοι ισχυρίζονται πως οι κροκόδειλοι έχουν εξαπλωθεί και στην ενδοχώρα, πιο κοντά στα χωριά, εξαιτίας της υπεραλίευσης, η οποία μειώνει τα φυσικά αποθέματα τροφής τους.

*Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα