Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ξεσηκωμός από κατοίκους για την επαναλειτουργία του λατομείου Γουρνών

14.05.2024, 21:12

Οι κάτοικοι της περιοχής με πανό το οποίο έγραφε «Φτάνει πια 50 χρόνια» προειδοποίησαν με σειρά κινητοποιήσεων αν τελικά δοθεί άδεια στο νέο χρήση του λατομείου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στις νέες βιομηχανικές επιχειρήσεις στο Λατομείο  Γουρνών.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης δηλώνοντας την αρνητική άποψη του Δήμου.

Οι κάτοικοι της περιοχής με πανό το οποίο έγραφε «Φτάνει πια 50 χρόνια» προειδοποίησαν με σειρά κινητοποιήσεων αν τελικά δοθεί άδεια στο νέο χρήστη του λατομείου.

Με ανακοίνωση τους οι  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ – ΒΑΘΕΙΑΝΟΥ ΚΑΜΠΟΥ αναφέρουν: «Οι Φορείς και οι κάτοικοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανώπολης και Καινούριου Χωριού αντέδρασαν μαζικά και έντονα εναντίον των επιχειρούμενων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο πρώην λατομείο Γουρνών και με τη δυναμική κινητοποίηση τους έστειλαν το μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, ότι, «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ Η ΟΛΟΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Η κινητοποίηση έγινε μετά την αναστολή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να γνωμοδοτήσει στο αίτημα της εταιρείας Λατομεία Γουρνών Α.Ε. (που έγινε με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κου Νίκου Ξυλούρη) και την απόφαση του για διενέργεια ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ, που είχε ως εντολή να διερευνήσει τις Περιβαντολλογικές επιπτώσεις από την «Επεξεργασία Αποβλήτων Εκσκαφών & Κατασκευών …» και άλλων αδρανών υλικών από τη νέα επιχείρηση.

– Μετά απ’ αυτή την πρώτη δυναμική κινητοποίηση εναντίον των σχεδίων για τη νέα επιχείρηση στο λατομείο Γουρνών, οι Ενεργοί Πολίτες και οι φορείς της περιοχής συζήτησαν στη επόμενη φάση του αγώνα τους, να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους προς τους ιδιοκτήτες της έκτασης του λατομείου με το αίτημα :

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΓΟΥΡΝΩΝ Α.Ε».

Λατομείο Γουρνών

Λατομείο Γουρνών

Διαβάστε επίσης:

Βρύσαλης: «Σε αδιέξοδο οι αυτοαπασχολούμενοι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί» 

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία

Χανιά: Κινητοποιήσεις για τον θάνατο του Κωστή Μανιουδάκη