Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Λαχταριστά σπαράγγια ογκρατέν με παρμεζάνα και υπέροχη κρέμα στο φούρνο. Όταν τα μοναδικά σπαράγγια λούζονται με τη μπεσαμέλ τυριών, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Θρεπτικά και πεντανόστιμα!
Υλικά
- 600 γραμ. φρέσκα σπαράγγια
Για τη μπεσαμέλ τυριού
- 50 γραμ. βούτυρο
- 50 γραμ. αλεύρι
- 500 γραμ. γάλα ζεστό
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γραμ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- 100 γραμ. παριανή γραβιέρα
Για τη μπεσαμέλ τυριού
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ψήνουμε το αλεύρι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με σύρμα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σταδιακά πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε το ζεστό γάλα.
- Επαναφέρουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πήξει.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μετά τα τυριά.
- Ανακατεύουμε να λιώσει και τη διατηρούμε σκεπασμένη με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει πέτσα.
Για τα σπαράγγια
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C, για να ψήσουμε τα σπαράγγια.
- Πλένουμε τα φρέσκα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε με το εξάρτημα για το ξεφλούδισμα.
- Κόβουμε και αφαιρούμε περίπου το 1/3 από το κοτσάνι του.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα σπαράγγια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται και από το πάχος που έχουν τα σπαράγγια. Τα άγρια όπου είναι πολύ ψιλά, θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο βρασμού.
- Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και απορροφητικό χαρτί.
- Στρώνουμε μια σειρά σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τα απαράγγια.
- Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά ή επιφάνεια.
Πηγή: argiro.gr

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό