Ηράκλειο: 31oC

Λαχταριστή τυρένια ομελέτα στο φούρνο με κολοκυθάκια και πατάτες

14.10.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Λαχταριστή τυρένια ομελέτα στο φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak Soft
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 1/2 φλ. τριμμένα τυριά που λιώνουν Arla Pasta & Gratinar
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Κόβουμε το κολοκύθι και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το Lurpak soft.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά να βουτυρωθούν, να ζεσταθούν και να μελώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά.
  • Περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη φωτιά, ανασηκώνοντας τις άκρες της προς το κέντρο του σκεύους, ώστε να τρέχει ολόγυρα το υγρό αυγό.
  • Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ομοιόμορφα και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο για περίπου 12 λεπτά
  • Την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε την ομελέτα με σαλάτα εποχής.

Ψήσιμο σε ταψί

  • Εναλλακτικά σοτάρουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι με Lurpak soft και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι.
  • Περιχύνουμε με τα αυγά και τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 20′ να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα