Ηράκλειο: 33oC

Λαχταριστό σάντουιτς με αβοκάντο και λαχανικά

25.10.2024, 0:01

Τα υλικά και η εκτέλεση

Σάντουιτς με αβοκάντο, ντομάτες, φέτα και μελιτζάνες είναι το καλύτερο υγιεινό γεύμα!

Υλικά

Για το σάντουιτς

  • 1 στρογγυλό ψωμί με προζύμι
  • 2 ώριμες, σφιχτές ντομάτες
  • 1 αβοκάντο ώριμο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι

Για τις μελιτζάνες

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • ½ φλ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1/2 εκ. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά, έπειτα τις ξεπλένουμε από το αλάτι.
  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, με το ξίδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βυθίζουμε στο μείγμα τις μελιτζάνες λίγες λίγες και τις ζεματίζουμε, για 2 λεπτά την κάθε δόση.
  • Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σχαροτήγανο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ακουμπάμε στο καυτό τηγάνι.
  • Ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε μια φέτα καπάκι από το καρβέλι. Αδειάζουμε την ψίχα από το κέντρο του ψωμιού σχηματίζοντας μια θήκη.
  • Κόβουμε την ψίχα που αδειάσαμε σε μπουκιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε στο καυτό τηγάνι για 2 λεπτά να ροδίζουν.
  • Κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες και το αβοκάντο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πέστο, τη φέτα και το ψημένο ψωμί.
  • Γεμίζουμε το καρβέλι με δύο στρώσεις μελιτζάνας και με μία στρώση ντομάτες και ξανά μία στρώση μελιτζάνες και μία ντομάτες.
  • Πιέζουμε τα υλικά να χωρέσουν όλα και παραγεμίζουμε το ψωμί.
  • Κλείνουμε με το καπάκι ψωμιού και τυλίγουμε το καρβέλι με μεμβράνη τροφίμων.
  • Το διατηρούμε τυλιγμένο να ποτίσει με όλες τις γεύσεις μέχρι το σερβίρισμα.
  • Το κόβουμε σε τρίγωνα από πάνω ως κάτω και σερβίρουμε

Πηγή: argiro.gr

Advertisment