Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Λαμπρή εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» (Φωτορεπορτάζ)

27.10.2023, 20:43

Συγκίνηση για την υποψήφια Διδάκτορα Χριστίνα Βασιλακοπούλου

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στην αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, απονεμήθηκε απόψε στην Υποψήφια Διδάκτορα του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής Χριστίνα Βασιλακοπούλου το φετινό βραβείο «Μιλτιάδη Καράτζη».

Η εκδήλωση, οργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων ΙΤΕ (Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας) και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Σηφάκη, που υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η στιγμή της βράβευσης της κ. Βασιλακοπούλου:


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Καράτζη, κ. Αντώνης Καράτζης και η Υποψήφια Διδάκτορας του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής Χριστίνα Βασιλακοπούλου


Η στιγμή της απονομής του βραβείου της κ. Βασιλακοπούλου

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Σηφάκη, που υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκδήλωση, οργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων ΙΤΕ (Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας).


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΙΤΕ κ. Ζαχαρίας Καραταράκης (αριστερά), με τον κ. Αντώνη Καράτζη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Καράτζη.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες και συγκεκριμένα:

-Ο ομότιμος καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου Νίκος Παπαδημητρίου μίλησε με θέμα: «Η Ευρώπη σήμερα. Υπάρχει ακόμα Ευρωπαϊκός πολιτισμός;»

-Ακολούθηκε η ομιλία της κ. Κατερίνας Ζωγραφιστού με θέμα: «Η συμβολή των γαλλικών γραμμάτων στη διαμόρφωση της πνευματικής φυσιογνωμίας του Γιώργου Σεφέρη».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΙΤΕ κ. Ζαχαρίας Καραταράκης και η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού

Η ερευνήτρια που πήρε το βραβείο «Μιλτιάδη Καράτζη»

Η Χριστίνα Βασιλακοπούλου σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2019 ξεκίνησε το διδακτορικό της στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ υπό την επίβλεψη του καθηγητή Σπύρου Πανδή. Στην διάρκεια του διδακτορικού της έχει δημοσιεύσει 5 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ επιπλέον 2 βρίσκονται στο στάδιο της κρίσης. Σε 3 από αυτά είναι πρώτη συγγραφέας. Ο κύριος ερευνητικός της σκοπός είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων για την ποσοτικοποίηση των πηγών των οργανικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Η δουλειά της έχει αναδείξει την αρνητική επίπτωση των δασικών πυρκαγιών στην ποιότητα του αέρα της Ευρώπης ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις φωτιές, καθώς και την παραγωγή δευτερογενών οργανικών σωματιδίων από βιογενείς πηγές. Έχει παρουσιάσει τα ευρήματα της ερευνάς της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε Ευρώπη και Αμερική. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διεθνείς καμπάνιες μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ιταλία και στην Γαλλία.