Ηράκλειο: 16oC

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού

07.04.2025, 21:57

Λαχταριστή συνταγή

Λαζάνια με τον πιο ζουμερό κιμά κοτόπουλου και την πιο λαχταριστή κρούστα τυριού που σίγουρα κανείς δεν θα αρκεστεί με ένα πιάτο.

Υλικά

Κομμάτια: 6

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (προτιμότερο ανάμεικτος από στήθος+μπούτι) περασμένος, χωρίς τις πέτσες, 1 φορά από τη μηχανή με το χοντρό κόσκινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίου μεγέθους καρότα, προτιμότερο βιολογικά, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα σέλινο (ή μαϊντανού), ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 3 μέτριες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά

Για την επικάλυψη

  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού Πηγή: freepik

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σπυρωτός.
  2. Ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το τσίλι (αν το βάλουμε), την ντομάτα κι αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Επικάλυψη

  1. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να δέσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ψήσιμο

  1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς λαδωμένο, απλώνουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω το μισό μείγμα κιμά, άλλη μία στρώση λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα κιμά και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια.
  2. Απλώνουμε το μείγμα για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο.
  3. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Εξαφάνιση 52χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Τεχνολογία

Διαδικτυακές απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα – Τι να προσέχετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Ελλάδα

Νέο τροχαίο ατύχημα – Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 56 λεπτά
Style

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Διδυμότειχο: Τρία άτομα συνελήφθησαν έπειτα από αποτυχημένη ληστεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Κοινή ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα και των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία Λασιθίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

Οι Ελληνες καταναλωτές εμπιστεύονται τις κάρτες και το PayPal

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

54χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη στην Μυτιλήνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Πάρος: Τραυματίστηκε ναυτικός στο λιμάνι – Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →