Ο Γ. Ξενάκης μεταμορφώνει την πατάτα σε έναν ιδιαίτερο πουρέ φούρνου
Τον συμπληρώνει με τα αρώματα του λεμονιού και του σχοινόπρασου.
Ο Γ. Ξενάκης μεταμορφώνει την πατάτα σε έναν ιδιαίτερο πουρέ φούρνου
Τον συμπληρώνει με τα αρώματα του λεμονιού και του σχοινόπρασου.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαιράκι. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όσο είναι ακόμα ζεστές.
Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ ανακατεύουμε. Μόλις αποκτήσει ωραία υφή, προσθέτουμε το ξύσμα από δύο λεμόνια και τον χυμό μισού λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, φρέσκο πιπέρι και τον πολτό από το σκόρδο.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το πεκορίνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Styling: Elena Jeffrey – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M
Δημοφιλή
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστή ηθοποιός
Θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Κασωτάκη
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά