Ηράκλειο: 33oC

Λουκάνικα μπουγιουρντί στη λαδόκολλα

07.10.2024, 22:24

Μεζές από τους λίγους!

Λουκάνικα στη λαδόκολλα μπουγιουρντί, για όλα τα τραπέζια σου, για γρήγορο σνακ, για κάθε στιγμή. Αξιοποίησε όλα τα τυριά που περισσεύουν στο ψυγείο και το ψωμί της χθεσινής ημέρας. Όταν το ψήνεις μοσχοβολάει σαν πίτσα.

Υλικά

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • 100 γραµ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε καρέ)
  • 100 γραμ. φέτα
  • 4 λεπτές φέτες ψωμί (ή ψωμί για τοστ)

Για τα λουκάνικα μπουγιουρντί

  • Τα λουκάνικα μπουγιουρντί στη λαδόκολλα είναι μία εύκολη και γευστική συνταγή που γίνεται στο φούρνο και είναι ένας πεντανόστιμος μεζές.
  • Ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας.
  • Καλύπτουμε το αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού στη βάση.
  • Σκίζουμε στη μέση τα λουκάνικα κατά μήκος και τα ακουμπάμε πάνω στο ψωμί.
  • Βάζουμε το τυρί πάνω στα ανοιγμένα μας λουκάνικα.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ντοματίνια στη μέση.
  • Τα βάζουμε πάνω στα λουκάνικα μας.
  • Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  • Κλείνουμε με προσοχή την λαδόκολλα και σφραγίζουμε με το αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσει καλά το πακέτο.
  • Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα στη λαδόκολλα στον αέρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30΄.
  • Ανοίγουμε το πακέτο με τα λουκάνικα στη λαδόκολλα, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά για 10′ επιπλέον.
  • Σερβίρουμε τα λουκάνικα στην λαδόκολλα ζεστά, με όλα τα καλούδια τους.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment