Ηράκλειο: 29oC

Μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι

15.11.2024, 13:11

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αυτή η πλούσια, κόμφορτ μακαρονάδα με μοσχαράκι ενισχυμένο με λαχανικά και πορτοκάλι θα κάνει θραύση στο τραπέζι μας.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε την λαχταριστή μακαρονάδα μας…

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλα πλατιά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως ταλιατέλες, μαφαλντίνι κ.ά.)
  • 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρά κομμάτια του 1,5εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 4 μέτρια καρότα, σε κυβάκια περίπου 1 εκ.
  • 200 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 180 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 60 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 300 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 5 κεδροκούκουτσα
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας καβουρδισμένο φουντούκι, τριμμένο στον πολυκόφτη σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε τυλίγοντας σε ένα τουλπάνι την κανέλα, το μπαχάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρουμε για ακόμα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
  5. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
  7. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  8. Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  9. Σκορπίζουμε το φουντούκι και το τυρί και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας. Συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης για θάνατο Κώστα Πυλαρινού: Υπηρέτησε με συνέπεια, επί δεκαετίες ολόκληρες, την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Ηράκλειο

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ηρακλείου: Ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων εγγραφής για τους μαθητές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 40χρονος μετά από καταγγελία ότι κακοποιούσε τον σκύλο του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κόσμος

Πυροβολισμοί σε εκκλησία στη Μινεάπολις – Αναφορές για πολλά θύματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Προκλητική επίθεση Ρομά σε αστυνομικό – «Αν βγείτε από το περιπολικό, θα σας σπάσουμε στο ξύλο…»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Style

Ποιοί είναι οι 4 λόγοι που οι γάτες δεν θέλουν να βρίσκονται πίσω από μια κλειστή πόρτα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Style

Επανασύνδεση για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Αλλαγές στις μεταφορές χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών από 1η Σεπτέμβρη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Διαβάστε περισσότερα