Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αυτή η πλούσια, κόμφορτ μακαρονάδα με μοσχαράκι ενισχυμένο με λαχανικά και πορτοκάλι θα κάνει θραύση στο τραπέζι μας.
Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε την λαχταριστή μακαρονάδα μας…
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλα πλατιά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως ταλιατέλες, μαφαλντίνι κ.ά.)
- 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρά κομμάτια του 1,5εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 4 μέτρια καρότα, σε κυβάκια περίπου 1 εκ.
- 200 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 180 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
- 60 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 300 ml ζεστό νερό
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 5 κεδροκούκουτσα
- 2 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 4 κουτ. σούπας καβουρδισμένο φουντούκι, τριμμένο στον πολυκόφτη σε σκόνη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε τυλίγοντας σε ένα τουλπάνι την κανέλα, το μπαχάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρουμε για ακόμα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σκορπίζουμε το φουντούκι και το τυρί και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας. Συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Πειραιάς: Με το δεκατιανό της πνίγηκε η 13χρονη στο Ειδικό Σχολείο - Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί