Ηράκλειο: 30oC

Μακαρονάδα σκορδάτη με σέσκουλα και τυριά

10.04.2025, 20:55

Δείτε τη συνταγή 

Καρύδια, σκόρδο, γλυκά χόρτα, φέτα, κεφαλοτύρι, μυρωδικά, ξύσμα λεμονιού. Ασυνήθιστος ο συνδυασμός, απίθανο το αποτέλεσμα.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 500 γρ. σπαγκέτι Νο 6
  • 400 γρ. ανάμεικτα σέσκουλα και φύλλα παντζαριών
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 80-120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό (ή θυμάρι ή μαϊντανό)
  • 60 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τη σκορδάτη μακαρονάδα με σέσκουλα και τυριά πετάμε τα σκληρά ή μαραμένα τμήματα από τα σέσκουλα και τα παντζαρόφυλλα, πλένουμε όλα τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο τους.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
  • Βάζουμε την (άδεια) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα κομμένα χόρτα, αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να σωθούν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
  • Σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας, αν χρειάζεται, όσο από το νερό του βρασίματός τους αφήσαμε στην άκρη, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το μυρωδικό που επιλέξαμε και την καρυδόψιχα, νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και σκορπίζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω σε κάθε πιάτο.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα