Ηράκλειο: 33oC

Συνταγή: Μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο

28.10.2024, 4:20

Τα υλικά και η εκτέλεση

Υγιεινή συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο για ένα γρήγορο γεύμα.

Υλικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5–6 λεπτά, να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο νερό.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά, να παραμείνει ζουμερή.
  • Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα τους, με το νερό που στάζει, μέσα στη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα από αυτό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με το κιμά κοτόπουλο, γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον τυρί.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment