Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μανόλης Χνάρης: Επισκέφτηκε το Πετροχώρι του Δήμου Αμαρίου για το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού

20.04.2024, 18:57

Οι κάτοικοι των τριών οικισμών εξέφρασαν την ανησυχία τους για το έργο 

Στο Πετροχώρι του Δήμου Αμαρίου βρέθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους για το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού.

Ειδικότερα, στη συνάντηση αυτή, παρέστησαν ο Πρόεδρος Πετροχωρίου Μανόλης Βαρούχας, ο Πρόεδρος Βυζαρίου Γιώργος Παντελάκης, ο εκπρόσωπος της Προέδρου Λαμπιωτών Αναστάσιος Πατεράκης, καθώς και ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Πετροχωρίου Παύλος Νικολιδάκης και λοιποί κάτοικοι των προαναφερθέντων χωριών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι κάτοικοι των τριών οικισμών, εξέφρασαν την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους, για την εξέλιξη και τις συνθήκες υλοποίησης του έργου.

Χνάρης

Όπως αναφέρθηκε, το έργο θα κατακλύσει τις γέφυρες Βυζαρίου, Λαμπιωτών και Άνω Μέρους, αλλά και τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένων μονάδων και καλλιεργειών του αγροτικού πληθυσμού, με συνέπεια την καταστροφή τους και τη δημιουργία αρκετών ακτημόνων.

Συνεπώς, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων από την Πολιτεία τόσο για την άμεση χάραξη συνδετήριου άξονα του Δήμου Αμαρίου με την περιοχή της Μεσσαράς, καθώς και του περιφερειακού δρόμου του φράγματος, όσο και γα την ανάπλαση των οικισμών για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής και άμεση καταβολή αποζημιώσεων και αποκατάστασης των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής, ο Βουλευτής Ρεθύμνης, κατέληξε, τονίζοντας ότι:

«Η κατασκευή του Φράγματος του Πλατύ Ποταμού αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για το νομό Ρεθύμνης και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς του νομού Ηρακλείου. Ωστόσο, για την κατασκευή του θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, το σύνολο των επιπτώσεων για τους κατοίκους των τριών οικισμών, όπως αναλύθηκαν, τόσο με την πραγματοποίηση των απαραίτητων μελετών – έργων όσο και με την άμεση λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων από την Πολιτεία. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης του έργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και τους κατοίκους, διεκδικώντας την επόμενη μέρα την πραγματική ανάπτυξη για την περιοχή».

Χνάρης

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι ένας ισχυρός συμβολισμός