Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Μαρινάκης για γυναικοκτονία: Είναι ανάγκη να διερευνηθούν όλα όσα συνέβησαν

03.04.2024, 14:16

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Όταν χάνεται ένα νέο κορίτσι τόσο άδικα, τόσο φρικτά δεν μπορείς παρά να μην πεις ότι συγκλονίζεσαι, παρά να μην οργιστείς, να μην πεις πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά. Δυστυχώς συνέβαιναν, συμβαίνουν και ο στόχος κάθε Κυβέρνησης, της Πολιτείας, είναι να μπορεί να έχει τους μηχανισμούς έτσι ώστε να περιορίζει, να τα καταστέλλει και όσο πιο πρόωρα μπορεί να τα αποτρέπει», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ανάγκη πέραν του νόμου, ανάγκη ανθρώπινη, να διερευνηθούν όλα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που η κοπέλα αυτή εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τη στιγμή που έχασε τη ζωή της, που δολοφονήθηκε, για να μη χάνουμε την ουσία», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως ένα ζήτημα είναι να δουν οι αρμόδιες αρχές τι συνέβη από τη στιγμή που εισήλθε μέχρι τη στιγμή που δολοφονήθηκε, τι διημείφθη μεταξύ των αστυνομικών, τι αιτήθηκε, τι συνέβη. «Υπάρχουν διάφορα, τα οποία έχουν ακουστεί και εγώ δεν θέλω και λόγω της ιδιότητας που έχω και λόγω της νομικής μου ιδιότητας να πάρω θέση για το αν ακολουθήθηκε ή όχι το πρωτόκολλο, αν ακολουθήθηκε πλήρως ή εν μέρει», συμπλήρωσε.

«Ακόμη και αν έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν, δηλαδή αν δεν ζήτησε να κάνει μήνυση, αν ακολούθησαν οι αστυνομικοί αυτά που έπρεπε να ακολουθήσουν, έπρεπε προφανώς να γίνουν ακόμη περισσότερα, και ειδικά σε επίπεδο σκοπιάς, είναι ένα θέμα αν η δολοφονία έγινε πολύ λίγα μέτρα -όπως είπε ένας μάρτυρας που τον άκουσα πριν λίγο στην εκπομπή σας, αν έγινε λίγα μέτρα περισσότερα. Είναι δεδομένο ότι αυτό που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κάποιον αστυνομικό, χωρίς να σημαίνει ότι κάποιος από αυτά τα παιδιά εκεί ευθύνεται a priori, πρέπει να δούμε τι συνέβη. Το πιο εύκολο πράγμα σε όλη αυτήν την οργή και σε όλον αυτόν τον αποτροπιασμό που προκαλεί μια τέτοια πράξη είναι να στοχοποιήσουμε τον οποιοδήποτε από πριν. Χρειάζεται ψυχραιμία και τουλάχιστον από αυτούς που δεν έχασαν τον δικό τους άνθρωπο, γιατί αυτοί που τον έχασαν δεν μπορούν να έχουν την οποιαδήποτε ψυχραιμία», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ξανά και πως τα ακριβή δεδομένα της υπόθεσης θα αποτυπωθούν από την έρευνα.

Για την στοχοποίηση της ΕΛΑΣ και τις τυχόν κυβερνητικές ευθύνες

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να στοχοποιήσουμε συνολικά την Ελληνική Αστυνομία και όχι γιατί έτσι πρέπει να γίνει επειδή το λέμε εμείς, αλλά γιατί πραγματικά τα επίσημα δεδομένα από την εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών, που είναι η ειδεχθέστερη μαζί με τον βιασμό, πράξη που μπορεί κανείς να φανταστεί, είναι ότι έχουν εξιχνιαστεί τα τελευταία χρόνια από την ίδια Αστυνομία το 90% των περιστατικών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Μπορούσε να γίνει και αυτεπάγγελτη διαδικασία. Αυτά θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Το πρώτο είναι αυτό. Το δεύτερο είναι αν, πράγματι, προσφέρθηκε στην κοπέλα αυτή, στην άτυχη αυτή κοπέλα, που δολοφονήθηκε τόσο άγρια, να περιμένει στο αστυνομικό τμήμα, για να μην εκτεθεί έξω, μέχρι να έρθει η ‘Αμεση Δράση. Αν αυτό, πραγματικά, συνέβη. Πρέπει να διερευνηθεί γιατί, προφανώς, όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμη κι αν εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό, ή αν ήταν σε μια άλλη υποχρέωση που είχε το αστυνομικό τμήμα, περιπολίας ή φύλαξης», σημείωσε.

«Ξέρετε, το να αποδίδουμε πολιτική ευθύνη σε έναν Υπουργό, επειδή, ενδεχομένως, κάποιος υπηρεσιακός δεν έκανε καλά τη δουλειά του -το «ενδεχομένως» το λέω, γιατί έχω μάθει ως νομικός να μην παίρνουμε κεφάλια πριν καλά – καλά γίνει η έρευνα- αυτά δεν γίνονται σε σοβαρές δημοκρατίες. Όση και αν είναι η οργή, όση και αν είναι η αγανάκτηση, τα πολιτισμένα κράτη εξετάζουν τις υποθέσεις, όπως πρέπει. Το να κουνάμε το δάκτυλο στον οποιονδήποτε μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί, μόνο και μόνο για να γίνουμε δημοφιλείς, δεν ταιριάζει σε ένα πολιτισμένο κράτος. ‘Αλλο πράγμα η οργή, άλλο πράγμα η αγανάκτηση», είπε ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *