Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο τίμησαν την 28η Οκτωβρίου (φώτο)

27.10.2023, 15:33

Η Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου διοργάνωσε εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων και η επιμνημόσυνη δέηση, το πρωί της Παρασκευής(27/10), στο προσκύνημα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία τοπικών αρχών, μαθητών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με οργανωτή τη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ενώ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεφάνι κατέθεσαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης, Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Φουντουλάκης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε: «Σήμερα και αύριο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σεβασμό τιμούμε τους ήρωες του ΄40 που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να τιμούμε την μνήμη τους, να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους, διατηρώντας ταυτόχρονα το εθνικό μας φρόνημα πολύ υψηλό. Αύριο Σάββατο προσκαλούμε τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο να παρακολουθήσουν την παρέλαση τιμώντας την σχολική κοινότητα τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και τα στρατευμένα παιδιά μας».