Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Meta: Διπλασίασε ξανά τα κέρδη της

27.10.2023, 3:42

Η Meta ξεπέρασε και πάλι τις προσδοκίες της Wall Street καθώς την Τετάρτη ανακοίνωσε κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό είναι ένα σημάδι ότι η στρατηγική της εταιρείας που ο Ζούκερμπεργκ ονομάζει «έτος αποτελεσματικότητας» συνεχίζει να αποδίδει.

Τα ισχυρά αποτελέσματα έρχονται καθώς η Meta δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει το σχέδιο απολύσεων για να μειώσει το κόστος μετά από ένα σκληρό 2022.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, σημείωσε ετήσια αύξηση τριμηνιαίων εσόδων κατά 23% λίγο πάνω από τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 33,5 δισεκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η Meta υπερδιπλασίασε τα κέρδη της σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, αναφέροντας καθαρά κέρδη σχεδόν 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου το περασμένο έτος, τα κέρδη της είχαν μειωθεί κατά το ήμισυ.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άλμα έως και 4% στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές της Τετάρτης μετά την έκθεση της εταιρείας. Η μετοχή της Meta έχει ήδη σημειώσει άνοδο 140% από την αρχή του έτους μέχρι και το κλείσιμο της Τετάρτης.

Πηγή: economistas.gr