Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Νέο 5ψήφιο νούμερο για την παραβατικότητα ανηλίκων

15.04.2024, 18:52

Tόνισε ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες είχαμε 700 συλλήψεις νέων

Στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα αλλά και περιστατικά που συμβαίνουν σε κάποια γειτονιά συστηματικά, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε επίσης ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή στο κινητό, μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν συμπληρώνοντας σε μία φόρμα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ενημερώνουν την Αστυνομία για κάτι παραβατικό που πέφτει στην αντίληψή τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας καταγγέλθηκαν 108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενώ έγιναν 69 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφερόμενος στη νεανική παραβατικότητα, τόνισε ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες είχαμε 700 συλλήψεις νέων.

Σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν γίνεται αξιολόγηση στην Αστυνομία, προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι αυτό θα αλλάξει ριζικά και επισημαίνοντας ότι για τους αστυνομικούς που κρίνονται ακατάλληλοι θα λαμβάνονται μέτρα.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Φραγκίσκος Παρασύρης: Στο πλευρό των τοπικών φορέων για τις ελλείψεις προσωπικού

Φραγκίσκος Παρασύρης: Ζητά λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Παρασύρης: «Ο ηλεκτρικός χώρος της Κρήτης έχει ήδη μοιραστεί στους μεγάλους»