Ηράκλειο: 27oC

Μικρά tips για ψάρια τέλεια ψημένα στη σχάρα

11.01.2024, 0:06

Τα ψάρια μας δίνουν πάντα μια μεγάλη ποικιλία από υπέροχα πιάτα

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να τα ψήσουμε στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα αν διαθέτουμε μπάρμπεκιου, που όπως είναι φυσικό όλοι προτιμάμε γιατί είναι πολύ νόστιμα. Και ενώ νομίζουμε ότι το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου είναι εύκολη υπόθεση, υπάρχουν μικρά μυστικά για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσουμε καθαρίζουμε τη σχάρα με μια βούρτσα και τη λαδώνουμε επιμελώς. Μόλις ανάψουμε τη φωτιά, αφήνουμε να τη σχάρα να κάψει καλά.

Ψάρι σε φέτες

Ο ξιφίας, ο τόνος και ο σολομός είναι από τα ψάρια που μαγειρεύονται ωραία στη φωτιά, καθώς οι συμπεριφέρονται σαν μπριζόλα όταν ψήνονται στη σχάρα. Συνήθως έχουν μέτρια έως υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι σφιχτές και πυκνές, χαρακτηριστικά που κάνουν τις φέτες εύκολες στον χειρισμό και πάντα μαγειρεύονται καλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απλά να αλατοπιπερώσουμε πριν το ψήσιμο.

Φιλέτο ψαριού

Σφυρίδα, πέρκα, γλώσσα, φιλέτο σολομού και πολλά άλλα ψάρια που φιλετάρονται γίνονται υπέροχα στο μπαρμπεκιου. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε. Αν τα μαγειρεύουμε με το δέρμα, τότε τοποθετούμε την πλευρά αυτή προς τα κάτω στη σχάρα για να γίνει τραγανή

Ολόκληρο ψάρι

Ωραία τα φιλεταρισμένα ψάρια και οι φέτες, όμως ολόκληρο το ψάρι έχει άλλη νοστιμιά, καθώς διατηρείται ζουμερό. Στα συν και η όμορφη παρουσίαση. Μπορούμε να ψήσουμε οποιοδήποτε ψάρι ολόκληρο, αρκεί να χωράει στη σχάρα.

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι και αφαιρούμε τα εντόσθια. Μπορούμε να γεμίσουμε την κοιλότητα με φέτες λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών και κλωνάρια μυρωδικών όπως θυμάρι για να δώσουμε έξτρα άρωμα.

Όπως και με τα φιλέτα, στεγνώνουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε πριν τα ψήσουμε. Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στην καυτή σχάρα και προσέχουμε την ένταση της φωτιάς για να μην το αρπάξει. Για να το γυρίσουμε, ελέγχουμε με μια σπάτουλα αν αν έχει απελευθερωθεί και δεν κολλάει στη σχάρα. Αν δεν έχει απελευθερωθεί τότε χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από αυτή την πλευρά. Μόλις απελευθερωθεί, γυρίζουμε απαλά και το αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Και επειδή μετά το φαγητό θέλουμε φρουτάκι, ας δούμε και τα καλοκαιρινά φρούτα που μπορούμε να ψήσουμε στο μπάρμπεκιου.

πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 28/8 – Ποιοι κατεβάζουν ρολά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε καραμπόλα έξω από ΚΤΕΛ – Του πέρασαν χειροπέδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Αθλητικά

Εμμανουήλ Καραλής: Στη 2η θέση του Diamond League με άλμα στα 6 μέτρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κρήτη

Κίνδυνος στα Χανιά: Πέταξαν αμίαντο κοντά σε σπίτια – Ανησυχούν οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση 33χρονος που έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Κόσμος

Σοκ στη Σκωτία: 14χρονη αμύνεται με τσεκούρι κατά επίδοξου βιαστή – Συνελήφθη η ίδια!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 28/8 – Δείτε χάρτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Ηράκλειο

Προειδοποιεί για αύριο Πέμπτη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Υγεία

Γυμναστική: Ποιες ώρες της ημέρας πρέπει να γυμναζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Δημιουργείται νέος χώρος πρασίνου στην πόλη

Διαβάστε περισσότερα