Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μονόδρομος η διαγραφή Αυγενάκη!

03.07.2024, 12:11

Σαν κομματάρχης της μετεμφυλιακής περιόδου φέρθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου

Σε μια περίοδο που η βία αποτελεί το κυρίαρχο κοινωνικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία, σε μια περίοδο που τα φαινόμενα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόνο μια επιλογή.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα βαρύ, μετά τις αποκαλύψεις για την βιαιοπραγία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη σε βάρος εργαζομένου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Και ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να εκπέμψει το μήνυμα ότι η βία όχι μόνο δεν είναι ανεκτή, αλλά είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται, κάτι που το έχει επισημάνει πολλάκις και το έχει αποδείξει σε αρκετές περιπτώσεις κατά την διακυβέρνησή του με κορυφαίο ίσως, παράδειγμα την αυστηροποίηση των ποινών σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής και οπαδικής βίας.

Πολύ περισσότερο βέβαια οφείλει να εκπέμψει το μήνυμα, όταν η βία προέρχεται από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που μέσα σε αυτό το κοινωνικό κλίμα, θα όφειλε να αποτελεί πρότυπο για τους πολίτες και όχι… παράδειγμα προς αποφυγήν!

Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει άμεσα τις αποφάσεις του για το μέλλον του βουλευτή Ηρακλείου, όχι μόνο για τη βιαιοπραγία σε βάρος του εργαζόμενου του αεροδρομίου, αλλά και για τη φασιστική και αλαζονική του συμπεριφορά σε βάρος του αστυνομικού υπαλλήλου, τον οποίο απείλησε με… «δυσμενή μετάθεση».

Οφείλει να καταδικάσει έμπρακτα την απειλή και την επίδειξη δύναμης του πολιτικού προσωπικού σε… πολίτες, σε εκείνους δηλαδή που με την ψήφο τους, τους στέλνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο για να τους υπηρετήσουν/εκπροσωπήσουν.

Ο κ. Αυγενάκης συμπεριφέρθηκε σαν κομματάρχης της μετεμφυλιακής περιόδου και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές οφείλει να τις καταδικάζει σύσσωμη η κοινωνία αλλά και το πολιτικό σύστημα.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις…

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει την ενταξιακή προοπτική της Μολδαβίας


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα