Ηράκλειο: 34oC

Μους σοκολάτας, πλούσια και βελούδινη

20.04.2025, 12:59

Δείτε τη συνταγή 

Μια κλασική μους σοκολάτας που θα κλείσει με τον ιδανικό τρόπο ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
Μερίδες: 8-10

  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 1/4 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού
  • 450 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 3 ασπράδια
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • Σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια ή αμύγδαλα, καβουρδισμένα στον φούρνο στους 160°C ή σοκολάτα σε νιφάδες

Διαδικασία

  • Για τη βελούδινη μους σοκολάτας, ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, μόλις κάψει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν.
  • Προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά τη φορά, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη, σταθερή μαρέγκα.
  • Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να μη χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  • Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή με νιφάδες σοκολάτας.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment