Ηράκλειο: 34oC

Μπιφτέκια κοτόπουλου με ντομάτα και ρίγανη

03.04.2025, 1:05

Δείτε τη συνταγή 

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου για το καθημερινό μας τραπέζι, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Υλικά
Μερίδες: 8 μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
  • 250 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 ντοματάκι κονσέρβας, πολτοποιημένο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
  • Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment