Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας

05.10.2024, 0:24

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αφράτα μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας και λίγα υλικά. Αν τα φτιάχνετε για πρώτη φορά, θα ενθουσιαστείτε με το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 325 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο μεγάλου αυγού
  • 1 βανίλια
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • σταγόνες σοκολάτας για το τέλος

Εκτέλεση

  • Bάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σοκολάτα.
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Χαμηλώνουμε το μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
  • Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή εύπλαστη και βουτυράτη.
  • Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο.
  • Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους όσο ένα καρύδι.
  • Πατάμε με το δάχτυλο και κάνουμε λακκούβα στην μέση.
  • Εκεί στην λακκούβα μπήγουμε ένα κομματάκι σοκολάτα.
  • Φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο.
  • Τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για περίπου 20΄ να σταθεροποιηθούν.
  • Δεν θα πάρουν πολύ χρώμα.
  • Αφού ψηθούν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά μέχρι και το τελευταίο.

Μυστικά

  • Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να το μαλακώσετε στο λεπτό.
  • Η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε να είναι ψιλή κρυσταλλική και όχι με χοντρό κόκκο, αλλιώς, αλέστε τη στο μπλέντερ πριν την αναμίξετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.
  • Η ζύμη από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι, δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αντί να γίνουν αφράτα και τραγανά, στο τέλος θα γίνουν σκληρά.
  • Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα στην λαμαρίνα για 5′ και μετά αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  • Αν θέλετε αχνίστε με άχνη ή περιχύστε με λιωμένη σοκολάτα (γραμμές λιωμένης σοκολάτας στην επιφάνεια). Δείτε εδώ το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα.
  • Πριν τα ψήσετε και αφού τα έχετε πλάσετε, μπορείτε να τα συντηρήσετε μοιρασμένα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Μετά, κατευθείαν από την κατάψυξη αραδιάστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στον καυτό φούρνο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν λίγη ώρα παραπάνω ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Ανατινάξεις φέρνουν διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κρήτη

Νέα είσοδος ασθενών στο προσωρινό ΤΕΠ του Νοσοκομείου Σητείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Μιχαηλίδου: Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Κόσμος

Αεροπορικές: Χριστούγεννα με 300 εκατομμύρια επιβάτες στον αέρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Ναταλία Γερμανού για τις καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη: «Είδαμε πρώτα το τρέιλερ μιας μήνυσης»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη υπαρχιπυροσβέστης για διακίνηση κοκαϊνης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Έτοιμος για τον αγώνα «πρόκληση» με την ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Οικονομία

Επίδομα Γάμου: Ποιοι το δικαιούνται- Τι ισχύει με το σύμφωνο συμβίωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Υγεία

Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεδομένη μια επόμενη πανδημία, άγνωστο το ακριβές παθογόνο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Τριπλή επιχείρηση διάσωσης 95 μεταναστών στα ανοιχτά του νησιού

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →