Ηράκλειο: 26oC

Μπολονέζ light

04.04.2025, 0:16

Δείτε τη συνταγή 

Μια ζουμερή, νόστιμη και μυρωδάτη μπολονέζ με κιμά από στήθος κοτόπουλου, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις λιπαρές ξαδέρφες της. Και ετοιμάζεται σε μισή ώρα!

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 πακέτο σπαγγέτι από κόκκινες φακές
  • 500 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε την light μπολονέζ βράζουμε τα ζυμαρικά οσπρίων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  • Κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και αλατοπίπερο για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς.
  • Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Βάζουμε τον κιμά από στήθος κοτόπουλου και τον καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με έντονες κινήσεις ώστε να γίνει σπυρωτός.
  • Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει γύρω στα 7-8 λεπτά.
  • Αδειάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη, μαγειρεμένη.
  • Αφήνουμε το όλον να πάρει μία βράση ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Δεν μαγειρεύουμε παραπάνω, γιατί ο κιμάς έχει ήδη μαγειρευτεί με το καβούρδισμα μέσα στα υγρά του.
  • Μην ξεχνάμε πως γενικά το στήθος κοτόπουλου θέλει σύντομο μαγείρεμα.
  • Αν το μαγειρέψουμε περισσότερο, θα στεγνώσει και η υφή του θα είναι σαν λάστιχο.
  • Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά οσπρίων και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όμορφα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Θανατηφόρα έκρηξη σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο – Έχασε τη ζωή του ένας άνδρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Style

Σπυροπούλου: Αποκάλυψε πόσα κιλά πήρε στις εγκυμοσύνες της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Ατύχημα στον Πειραιά: Πώς προκλήθηκε η σύγκρουση – Υπέστη αδιαθεσία ο οδηγός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Αθλητικά

Βούκοτιτς: «Μεγάλη και ιστορική ομάδα ο ΟΦΗ», οι πρώτες του στιγμές στην ομάδα (βίντεο-φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Style

Για τα χρήματα… δεν σταματούν πουθενά αυτά τα ζώδια!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Οικονομική στήριξη σε ευάλωτα νοικοκυριά στην περιφέρεια – Έως 600 ευρώ ετησίως

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Υγεία

Ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου – 75 μολύνσεις και 5 θύματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

ATHENS COFFEE FESTIVAL 2025: Ραντεβού για καφέ & διασκέδαση – έλα και εσύ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Κρήτη

Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης – Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο κατασπάραξαν υπάλληλο μπροστά στους έντρομους επισκέπτες

Διαβάστε περισσότερα