Ηράκλειο: 31oC

Μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα σε μπίρα

11.05.2024, 1:58

Aυτά τα μπουτάκια ψήνονται σε μπίρα 

Μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα σε μπίρα, εκπληκτικό αποτέλεσμα, ζουμερά και με πλούσιο άρωμα.

Υλικά

  • 24 κοπανάκια (μπουτάκια) κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 1⁄2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • οι φλούδες από 1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο (προτιμάμε βιολογικό)
  • 660 ml ξανθιά μπίρα (2 κουτάκια)
  • 10 μικρά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε φυτώρια) ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Μαρινάδα

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα κοπανάκια και ανακατεύουμε, για να «βραχούν» από τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι και 8 ώρες.

Ψήσιμο

  • Για να ψήσουμε τα μπουτάκια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
  • Βάζουμε τα κοπανάκια σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Πετάμε τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη μαρινάδα (αν έχουμε βάλει φρέσκο θυμάρι, τακτοποιούμε τα κλωναράκια ανάμεσα στα κοπανάκια).
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
  • Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και να μείνει σχεδόν η μισή.
  • Περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και καροτοσαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό μόνο με 3 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό λεμόνι

Δροσερή μους λεμόνι


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα