Ηράκλειο: 34oC

Μπριζολάκια με βαλσαμικό ξίδι και καραμελωμένα λαχανικά

20.01.2025, 0:43

Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η εκτέλεση

Νόστιμο, πανεύκολο, με πολλά πολλά λαχανικά, ειδικά για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο.

Υλικά

  • 4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο (όχι πολύ χοντρά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινη – πράσινη κομμένες σε φέτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 100 γραμ. παρμεζάνα (κομμάτι)
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
  • πίτες για το σερβίρισμα

Για τα Μπριζολάκια

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως.
  • Προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Θα δώσουν υπέροχη γεύση στα μπριζολάκια.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  • Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι.
  • Σερβίρουμε τα μπριζολάκια αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment