Ηράκλειο: 35oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Νέο έκτακτο «δώρο» στους συνταξιούχους – Οι δικαιούχοι

10.07.2024, 16:17

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ

Έκτακτο «δώρο» θα δοθεί στους συνταξιούχους στο τέλος του 2024 όπως είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ημερομηνία όμως να μην έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Πιο συγκεκριμένα, με το σταγονόμετρο έρχονται τα νέα γύρω από αυτό το έκτακτο «δώρο». «Κόκκινες» γραμμές είχε βάλει η κυβέρνηση για την επιδοματική πολιτική όμως ξεπεράστηκαν τελικά στο τέλος του Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

Τα χρήματα για να καλυφθεί το επίδομα προέρχονται από την έκτακτη προσωρινή συνεισφοράς αλληλεγγύης στις εταιρίες διύλισης για το έτος 2022. Ωστόσο, στις ανακοινώσεις δεν γινόταν λόγος για το ποσό του επιδόματος, αν θα είναι κλιμακωτό, όπως δόθηκε πέρυσι, ούτε διευκρινιζόταν πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Σήμερα, όμως ο Ηλίας Τσούνης, εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, έκανε κάποιες εκτιμήσεις γύρω από τα ποσά, τους δικαιούχους και την περίπτωση «διπλού επιδόματος».

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να πούμε ποιο θα είναι το ποσό για κάθε συνταξιούχο και ποιες οι προϋποθέσεις. Θυμίζω ότι πέρσι ήταν 100 έως 200 ευρώ για συνταξιούχους που είχαν περισσότερη από 10 ευρώ προσωπική διαφορά και σύνολο συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Και το ποσό κυμαινόταν ανάλογα με το ύψος της σύνταξης από 100 έως 200 ευρώ».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Να συμπληρώσω ότι πέρσι δόθηκε και ένα έκτακτο επίδομα συμπληρωματικά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς, της τάξεως των 150 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή για όσους έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Θα δούμε. Η δική μου αίσθηση είναι ότι θα έχουμε κάτι αντίστοιχο και φέτος» προσέθεσε, σημειώνοντας πάντως, πως αυτές είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που δόθηκε επίδομα προσωπικής διαφοράς ήταν πέρσι τα Χριστούγεννα.

Τότε, οι κλίμακες των δικαιούχων συνταξιούχων που πληρώθηκαν ήταν οι εξής:

  • 200 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν από κάθε πηγή (συντάξεις γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023) άθροισμα αποδοχών έως 700 ευρώ
  • 150 ευρώ για συνταξιούχους συνολικού καθαρού (προ φόρου) μηνιαίο ποσού από 700,01 ευρώ έως και 1.100 ευρώ
  • 100 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά από 1.100,01 ευρώ έως και 1.600 ευρώ

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα