Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΓΓΕΚ: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα για την προστασία και ανάδειξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

04.04.2024, 15:31

Ερευνητικοί και τεχνολογικοί φορείς παρουσίασαν καινοτόμες και εύχρηστες εφαρμογές από ερευνητικά έργα

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Προστασία και Ανάδειξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας στις 2 και 3 Απριλίου 2024.

Οι μεγαλύτεροι ερευνητικοί και τεχνολογικοί φορείς της χώρας μας, παρουσίασαν υπερσύγχρονες, καινοτόμες και εύχρηστες εφαρμογές από ερευνητικά έργα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και για την προβολή και ανάδειξή της.

Με την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας εργασιών, όλοι οι φορείς του έργου «ΠΡΩΤΕΑΣ» παρουσίασαν τη συμβολή τους για την υλοποίησή του, στο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ο καθ. Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής-ΙΤΕ/ FORTH-Institute of Computer Science το οποίο συντονίζει το έργο «ΠΡΩΤΕΑΣ», απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια ο κ. Κώστας Χατζηγιαννάκης, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας, παρουσίασε τις οπτικές τεχνικές που ανέπτυξε το Lasers for Art’s Sake IESL – FORTH – The Institute of Electronic Structure and Laser – FORTH στο πλαίσιο του έργου.

Τέλος ο κ. Δημήτρης Αγγελάκης, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας ΙΠ-ΙΤΕ έκανε παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος SYNTHESIS που ανέπτυξε το Ινστιτούτο, για την τεκμηρίωση των εργασιών του έργου.

Διαβάστε επίσης

ΝΔ: Ξεκινάει αύριο το τριήμερο συνέδριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θερμή υποδοχή για τον Πρωθυπουργό στον Δήμο Μοσχάτου

ΝΔ: Διέγραψε από μέλος της, τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και τον Ηλία Κασιδιάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *