Ηράκλειο: 33oC

Νηστήσιμη συνταγή: Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες

07.04.2024, 2:50

Ότι πρέπει για τις ημέρες της νηστείας 

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για τις καθημερινές.

Σε αυτή τη συνταγή τα καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα με ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες σε ένα πολύ νόστιμο συνδυασμό.

Υλικά

  • 5 κονσέρβες καλαμαράκια των 170 γρ.
  • 1 φλιτζάνι ελιές Αμφίσσης, μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 βάζο Τομάτα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρια
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό. Με το ειδικό εργαλείο (εκπυρηνωτή) βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο. Το αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.

Βήμα 3
Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμί και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι πιλάφι.

Διαβάστε επίσης:

Γαρίδες στη φριτέζα αέρος

Κριθαράκι στο φούρνο με γαρίδες και φέτα

Εύκολη και λαχταριστή συνταγή για γαριδομακαρονάδα! (βίντεο)