Ηράκλειο: 33oC

Noodles με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης

19.10.2024, 2:20

Πως να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα

Ένα πιάτο εύκολο, ελαφρύ, γευστικό, χορταστικό, που χάρη στην πιπεριά Φλωρίνης και το αβοκάντο έχει κι ωραία χρώματα. Το καλύτερο; Ετοιμάζεται μέχρι να πεις«noodles».

Δείτε πως να φτιάξετε αυτά τα noodles με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης.

10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά
Μερίδες: 4
300 γρ. νουντλς ρυζιού βερμιτσέλι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
2 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς
2 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες
3 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/2 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης, αρχικά βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι (100 ml περίπου) από το νερό.
Σε ένα γουόκ ή σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σουσάμι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας λάδι.
Ρίχνουμε τα αυγά και το 1 κουτ. γλυκού ξίδι.
Ανακατεύουμε, κομματιάζουμε τα αυγά (σαν να κάνουμε αυγά σκραμπλ) και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το αυγό.
Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι.
Σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη σόγια σος, το υπόλοιπο ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα νουντλς μαζί με το νερό τους, αλάτι, πιπέρι, το σουσάμι και το αυγό.
Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι, τον φρέσκο δυόσμο και το αβοκάντο και σερβίρουμε τα νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment