Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ο δημάρχος Σφακίων στην Περιφέρεια Κρήτης για τον προγραμματισμό των έργων

10.02.2024, 11:54

Προτεραιότητα στην αγία Ρούμελη και τη Χώρα Σφακίων

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο προγραμματισμός για την ένταξη σειράς έργων σε όλο τον Δήμο με έμφαση την Αγία Ρουμέλη και τη Χώρα Σφακίων, που λειτουργούν ως πύλες εισόδου στο ευρύτερο οικοσύστημα των Λευκών Ορέων.

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός συνοδεία του Αντιδημάρχου. κ. Βαρδή Γυπαράκη στην Περιφέρεια Κρήτης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των έργων και μελετών για την ΟΧΕ Εμβληματικών Διαδρομών της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία εντάσσονται τα Σφακιά λόγω της αναγνώρισης των Λευκών Ορέων ως Απόθεμα της Βιόσφαιρας της Unesco.

Με δεδομένη την υψηλή ωριμότητα των προτάσεων του Δήμου Σφακίων συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την ένταξη σειράς έργων σε όλο τον Δήμο με έμφαση την Αγία Ρουμέλη και τη Χώρα Σφακίων, που λειτουργούν ως πύλες εισόδου στο ευρύτερο οικοσύστημα των Λευκών Ορέων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο της κας. Χρυσούλας Δασκαλάκη, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης. Παρόντες ήταν ο κ. Αντρέας Κοκοσάλης, Διευθυντής Σχεδιασμού και Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης και ο κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, Ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κρήτης.