Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

30.05.2024, 10:24

Mικροί και μεγάλοι θα μάθουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών

Ανοικτή εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Σάββατο 1η Ιουνίου 10:00-13:00 στο αίθριο της Λότζια.

Μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών δράσεων οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από δραστηριότητες ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι θα μάθουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών, θα δημιουργήσουν κατασκευές, θα ανακαλύψουν τρόπους ανακύκλωσης για καθημερινά αντικείμενα και θα μάθουν πώς να επαναχρησιμοποιούν παλιά ρούχα. Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό καθώς και tablet για την παρουσίαση ιδεών για την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Το παρόν θα δώσει και ο Κρητικός σούπερ-ήρωας Μίνως Ανακύκλωντας που μπορεί να ξεχωρίσει με την οξύτατη όρασή του τα ανακυκλώσιμα υλικά με μια ματιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Ηρακλείου για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και της υλοποίησης του στόχου για μια κλιματικά ουδέτερη πράσινη πόλη.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν την Πέμπτη οι Πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ, την Παρασκευή στα ΓΕΛ

Κρήτη: 5.174 νέοι φοιτητές τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις