Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ο Γιάννης Κουράκης συμμετείχε στη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ

13.02.2024, 16:25

Στο επίκεντρο ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Συζητήθηκαν ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ήταν η Κατανομή των ΚΑΠ έτους 2024 στους Δήμους της χώρας, καθώς και το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας με τίτλο :  «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις».

Γνωστοποιήθηκε ακόμη η προσφυγή της ΚΕΔΕ και 164 Δήμων της χώρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της επιβολής του τέλους ταφής των απορριμμάτων στους Δήμους.

Ιστορική Απόφαση του Δήμου Ηρακλείου επί Δημαρχίας Γιάννη Κουράκη

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου αλλά και άλλα Μέλη του Δ.Σ., στη προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στο ΣτΕ επί Δημαρχίας Γιάννη Κουράκη και δικαιώθηκε, επειδή είχαν μεταφερθεί αρμοδιότητες στον Δήμο Ηρακλείου, χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους.

Η σχετική Απόφαση χαρακτηρίστηκε ως «Ιστορική» στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, αφού στην συνέχεια την επικαλέστηκαν κι άλλοι Ο.Τ.Α. για αντίστοιχες περιπτώσεις.