Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Οργισμένη απάντηση Δ. Βρύσαλη στο Υπουργείο Υγείας

27.10.2023, 20:20

Με φόντο τις ανακοινώσεις του Υπουργού Μ. Χρυσοχοϊδη

Οργισμένη απάντηση έδωσε το μέλος του ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για την «επόμενη ημέρα».

Στο δελτίου Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ας απαντήσει ο υπουργός υγείας

Για ποια ομαλή λειτουργία αναφέρεται το υπουργείο μήπως εννοεί τις υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών, το κλείσιμο μοναδικών κλινικών ,τα εντέλεσθαι την υπερεργασία, την υπερεφημέρευση των υγειονομικών, η αναστολή τακτικών χειρουργείων και τόσα αλλά που συμβαίνουν εξαιτίας της πολιτικής του υπουργείου υγείας.

Για ποια προτεραιότητα στην υγεία του λαού μας αναφέρεται το υπουργείο υγείας;

Μήπως στα χιλιάδες ραντεβού στα τακτικά ιατρεία ,τις χιλιάδες λίστες αναμονής ,την αναστολή χειρουργικών επεμβάσεων καταρράκτη;;

Για ποια πλήρη λειτουργία των χειρουργείων αναφέρεται ο υπουργός Όταν ο ίδιος και η πολιτική του δίνει σήμα να φύγουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες υγειονομικοί με το να προσλαμβάνονται γιατροί και όχι μόνο;

Με μπολάκια;

Για το υπουργείο υγείας προτεραιότητα δεν είναι οι ανάγκες του λαού μας άλλα το μικρότερο κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων.

Δεν γνωρίζει το υπουργείο υγείας ότι τα εντέλεσθαι οι αερομεταφερόμενοι γιατροί δεν είναι λύση ;

Φυσικά και τα γνωρίζει! Και αν δεν τα ήξερε ήδη από πριν, τους τα έχουμε επισημάνει οι υγειονομικοί με τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες μας. Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποστελέχωση των νοσοκομείων, είναι πολιτική επιλογή η αντιμετώπιση των γιατρών νοσηλευτών σαν περιοδεύοντος θιάσου που καλύπτει κενά, είναι πολιτική επιλογή να μην προκηρύσσονται όλες οι κενές θέσεις ούτως ώστε να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό. Εν τέλει είναι πολιτική επιλογή να αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν κόστος.

Και κάτι ακόμα… Αυτή η κατάσταση μπορεί να αποδεικνύεται και πολύ ευνοϊκή για τους επιχειρηματίες της Υγείας που είναι έτοιμοι να συμπράξουν διαφορών ειδών συμβάσεις με τα νοσοκομεία, πουλώντας ακόμα και γνωματεύσεις εξετάσεων με το κομμάτι.

Να ενημερώσουμε λοιπόν την κυβέρνηση, τις ΥΠΕ, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, ότι οι υγειονομικοί θα υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία και τους ασθενείς μας. Δεν θα ανεχτούμε τη συνεχή υποβάθμισή τους, τη συνεχή απαξίωση της δουλειάς μας, το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος Υγείας. Θα βρείτε μπροστά σας όχι μόνο εμάς, αλλά και όλο τον λαό!